Snällfrön-film 13: Silver!

1. Se på filmen från vår Final-dag!

2. Vad tycker ni att vi ska göra med våra vinstpengar?

Ni elever i klass 3A och 3B behöver komma överens om hur era 7500 kronor i vinstpengar ska användas. Ni får komma med förslag och sedan rösta om förslagen nästa vecka.

När Frågvisa vann 7500 kronor använde de pengarna till en dag på Leos lekland. Det blev en mycket lyckad dag! När ni kommer med förslag behöver ni tänka på vad 7500 kronor räcker till. Ni kan välja

 1. att använda det till en sak som pengarna räcker till nu, till exempel ett besök på Turbo, Leos lekland eller Skansen akvariet,
 2. eller spara pengarna, samla ihop mer pengar och göra något som kostar mera när ni går i fyran eller femman till exempel åka till Furuvik eller till Kolmården.

Några har gett förslag att en del av pengarna till exempel 500 kronor ska gå till några som behöver det mycket mer än vi, till exempel fattiga barn i flyktingläger. Det skulle vara väldigt snällt. Vill ni det? Ni skulle ändå ha råd att göra något kul ihop.

Samla ihop förslag och kom överens om tre förslag i klassen. Skriv era tre förslag i en kommentar till det här inlägget.

Sedan får alla fundera över de sex förslagen (tre från 3A och tre från 3B). Man brukar säga att man ”sover på saken”. Det betyder att man får tid att fundera över vad man själv tycker är bästa förslaget och får tid att bestämma vad man tycker. Kanske att någon kommer på ytterligare ett förslag när ni sover på saken?

I nästa vecka kommer vi att ge tid till plädering av förslagen. Plädering betyder att de som vill i klassen får säga vad de tycker att ni ska rösta på och varför ni bör rösta på just det förslaget. Efter det kommer ni att få rösta.

16 Comments
 1. Jag tycker att vi var bra att vi van silver. Ska vi fortsäta med att göra snällfrön. Jag vill att vi ska åka till Kolmorden för pengarna.

 2. Hej! vad roligt att vi vann silverpris men det var ok att jag fick inte åka till Stockholm. jag tycker att det är otroligt att vi vann silver!!!

  • Hej Alice! Jag tror att det kan bli svårt att hinna med att använda prispengarna innan sommarlovet. Terminen är ju snart slut och det är ganska mycket planering bakom en sådan resa!

 3. hej jag heter Lydia k och jag undrar om ni kan ta balongerna till skolan som ni fick i webbstjärnan så att vi också får!för ni tog ju så många balonger så att hela tåget blev fullt ! 🙂 haha!! hoppas du god känner min kommentar så att vi kan få balonger! hoppas att du svarar elisabet ! och jag tycker att ni borde ha lottat de som fick åka till webbstjärnanan istället för att välja villka som skrev finnast till dig !!det var inte så snällt!

  • Hej Lydia! Javisst vore det kul om ballongerna kunde tas med till skolan. Vi kan fråga om representanterna vill eller kan ta med några ballonger. Det var ganska många som smet. Sanzanas alla ballonger lossnade och flög iväg…
   Det ni skrev var bara en del av det som avgjorde vilka representanterna blev. Vi tittade också mycket på hur man engagerat sig för bloggen Snällfrön och om man var en positiv förebild. Vi tittade också på om personerna hade fått andra förtroendeuppdrag. Vi vill gärna sprida på det så att ni alla någon gång får möjlighet att vara med på spännande uppdrag 🙂

 4. Hej! jag tackar för att jag blev vald! jag hoppas att vi ska fortsätta med snällfrön. kan vi rösta om gräs på vår fotbollsplan. jag gissar på att vi ska gå till leos lek land.

 5. hej ni va den bästa jag vill också åka till Stockholm.
  vår jag åka snälla DE VA ROLIT NÄR NI VA PÅ Stockholm.

 6. jag hoppas att ni hade bra på festen och jag är glad att vi kom 2. jag vill att vi säljer kakor och åka till fyrishov och bada och ha kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.